Skip to main content
Kjartan Skjeldes krabbepasta
Matbibelen
Av Mediaplanet
Kaffe
Bærekraftig mat
Oppskrifter
Inspirasjon
Høytider
Mer
Frokost
Frokost
Sponset
Oppskrift: Glutenfrie vafler
vegetarisk
Risotto med sopp og erter
sunn mat
Enkelt og smakfullt på tallerkenen
Oppskrifter
Kjartan Skjeldes krabbepasta
dessert
Linda Stuhaugs suksessterte og sjokolade-banankake
Sponset
Smarte oppskrifter til sommerbordet
Frokost
Smoothie bowl – den perfekte sommerfrokosten
Sommer og sol, ferie, litt bedre tid på morgenen og ønsket om noe friskt og godt kan vekke interessen for å ville prøve noen nye frokostalternativer. Hva med å benytte anledningen til å lage fristende smoothie bowls med knasende topping, friske bær og frukt?
brød
God dag med frokost
Sponset
Vafler kan være minst like sunt som brød
vaffeldagen
Oppskrift: Grove vafler
Sponset
Oppskrift: Belgiske vafler
vaffeldagen
Åmli vafler
vaffeldagen
Oppskrift: Restevafler
«Man tager hva man haver når man skal lage vafler», sier Wenche Andersen. Og det synes vi i Matvett er en god uttalelse. Du kan i grunnen ha oppi det du har av melvarianter, havregryn, smør, rømme eller fløte, så lenge forholdet mellom tørt og vått er sånn noenlunde balansert. En skikkelig god restemat-dessert. Du … Continued
frokost
Oppskrift: Kjøleskapsgraut
Middag
Slik kan du lage en deilig middag med tørt brød
sommermat
Matbloggernes sommerfavoritter
hverdagsmat
TV-kokken Ole Martin Alfsen: Slik lager du enkelt en god hverdagsmiddag
suppe
Oppskrift: Grønnsakssuppe
sommermat
Oppskrift: Potetsalat
En smaksbombe av en potetsalat som garantert vil gjøre suksess. Søt honning og syrlig sennep sammen med sprøstekt bacon og poteter – himmelsk! Ingredienser: – 2 ss sennep – 2 ss honning – 2 ss sitronsaft – 1,5 dl olje – salt og pepper – 800 g poteter, kokt og i biter – 8 stk … Continued
Sponset
Oppskrift: Brødsalat med sprøstekte sardiner
kjøtt
Slik lager du fårikål – Norges nasjonalrett
fisk
Slik tilbereder du klippfisk
raw food
Raw food: Fra kjøkkenkjemi til rågod mat
høstmat
Matbloggernes høstfavoritter
fisk
Kjartan Skjelde: – Sjømat er noe av det enkleste du kan tilberede
Tekst: Katrine Andreassen Foto: TV3 – Jeg tror årsaken til at mange synes det er vanskelig å lage god sjømat, er at de ikke har et godt nok utgangspunkt, sier kokk og kokebokforfatter Kjartan Skjelde. Sjømat er verken kjedelig eller vanskelig å lage. Med friske og gode råvarer er sjansen for å lykkes stor. Med … Continued
Jul
Alle kan bake litt til jul
fisk
Bent Stiansen: Middag for én
Jul
Jul er tid for gløgg, men det er lov å være utradisjonell
Sponset
Oppskrift: Epletoddy
Sponset
Oppskrift: Salami på focaccia med brie og pesto
Sponset
Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken
Tekst og foto: Grilstad Norges mest spiste spekeskinke, Strandaskinke, passer ypperlig til jul! Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken. Hva med fikensyltetøy, en god blåmuggost og nybakt rugbrød? Nydelige smaker sammen. Ønsker du et mer tradisjonelt spekebord, er det også mye tilbehør å velge blant. Her er noen forslag: EggerørePotetsalatRømme – prøv gjerne … Continued
Sponset
Oppskrift: Honningkake
Sponset
Brødsalat med sprøstekte sardiner
Sponset
Oppskrift: Kolakaker
Sponset
To søstre med suppesuksess
Jul
Julens beste tilbehør