Skip to main content
Home » Oppskrifter » Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken
Sponset

Tekst og foto: Grilstad

Norges mest spiste spekeskinke, Strandaskinke, passer ypperlig til jul! Prøv en ny vri på tilbehøret til spekeskinken.

Hva med fikensyltetøy, en god blåmuggost og nybakt rugbrød? Nydelige smaker sammen. Ønsker du et mer tradisjonelt spekebord, er det også mye tilbehør å velge blant. Her er noen forslag:

Eggerøre
Potetsalat
Rømme – prøv gjerne med tyttebærrømme
Flatbrød
Waldorfsalat
Grønn salat
Frisk frukt – jordbær, druer og melon passer godt
Lune poteter

Strandaskinke setter uansett en ekstra spiss på julebordet. Nyt!

Om Strandaskinke

På Stranda møtes mild og fuktig luft fra fjorden med vindene fra Sunnmørsalpene. Dette har bygget årelang tradisjon for god spekemat og gir de beste modningsforholdene. Allerede mot slutten av 1800-tallet ble det etablert håndverksproduksjon av spekemat på Stranda. I dag spekes produktene i moderne klimarom der den friske luften tas inn og styres på temperatur og fuktighet. Grunnlaget ble lagt ved å utnytte naturgitte forhold.

Vi anbefaler også Stranda sin spekeskinke Fjellbris hvis du ønsker en mild spekeskinke med mindre saltsmak. Fjellbris har den samme gode kvaliteten som Strandaskinke, men med lavere saltinnhold.

Strandaskinke kan bare lages på Stranda!

Next article