Tekst: Honningcentralen Foto: Unsplash/Honningcentralen
Husk honningkake til jul! Denne oppskriften av Jan Ivar Nykvist vant i konkurransen om Norges beste oppskrift med honning 2017.
Du trenger:
2 egg
2 dl sukker
2 1⁄2 dl honning
1 dl sterk kakao
1 dl rapsolje
4 dl hvetemel
1 1⁄2 ts bakepulver
1⁄2 ts natron
1⁄2 ts salt
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
2 ss revet skall av økologisk appelsin
2 ss revet skall av økologisk sitron
2 dl ristede hasselnøtter, grovhakket
1 dl dadler, uten stein, grovhakket
Slik gjør du:
1. Ha røren i brødform.
2. Stek ved 160 grader i cirka 1 time.
Tips! Denne kaken kan du servere i skiver som en formkake, du kan toppe den med honning og valnøtter, eller ta helt av som på bildet. Du kan fylle den med en krem laget av kremost, sukker og fløte, eller du kan lage smuler av den og bruke den i for eksempel tilslørte bondepiker eller på toppen av en dessert.
Om Honningcentralen:
Honningcentralen er et samvirke eid av mer enn 1400 norske birøktere. Honningcentralen er blant annet kjent for den ikoniske oransje blikkboksen med norsk honning, som er produsert omtrent uforandret siden 1927. Honningcentralen er Norges desidert største leverandør av honning.